Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ!!!!!!!!!!!!!ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ........

Ένας Έλληνας στους κορυφαίους μελετητές και επιστήμονες της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών έκανε μέλος της τον Μιχάλη Κοσμόπουλο, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Σάλτσμπουργκ. Αυτή η διάκριση βάζει τον Έλληνα καθηγητή στις τάξεις των κορυφαίων μελετητών και επιστημόνων της Ακαδημίας, στους οποίους περιλαμβάνονται 33 Νομπελίστες και ένας Πάπας, ο Βενέδικτος XVI.
Ο Δρ Μιχάλης Κοσμόπουλος είναι καθηγητής του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μιζούρι στην πόλη Σεντ Λούις.
«Με είχαν ενημερώσει ότι ήμουν υποψήφιος, αλλά γνωρίζοντας πόσο αυστηρά είναι τα κριτήρια για την εκλογή, δεν είχα σκεφτεί σοβαρά ότι επρόκειτο να συμβεί», δήλωσε ο Κοσμόπουλος.
«Υπάρχει σίγουρα μια αίσθηση ικανοποίησης που οι επιστήμονες και οι μελετητές λαμβάνουν από την αναγνώριση της εργασίας τους,» δήλωσε ο Κοσμόπουλος. «Από εκεί και πέρα, υπάρχει και η απόλυτη πνευματική χαρά του «ανήκειν» σε μια ομάδα κορυφαίων επιστημόνων από διαφορετικές χώρες και του να είσαι σε θέση να ανταλλάξεις ιδέες, γνώσεις, τις πληροφορίες και τους καρπούς της έρευνάς σου».
Ο Δρ Κοσμόπουλος είναι διακεκριμένος καθηγητής του Hellenic Government-Karakas Foundation of Greek studies. Ειδικεύεται στις Κλασσικές σπουδές, στην Ανθρωπολογία και Αρχαιολογία και συγκεκριμένα στην αρχαία ελληνική θρησκεία, στην κοινωνική και πολιτιστική μνήμη και στην οργάνωση της Αρχαίας Ελλάδας, ιδιαίτερα του Μυκηναϊκού κόσμου. Είναι διευθυντής ανασκαφών της Αρχαιολογικής Εταιρείας Αθηνών στην Ίκλαινα στην Πύλο, συνεργάτης της Ακαδημίας Επιστημών στο Σεντ Λούις και Ερευνητής της Εθνικής Γεωγραφικής Εταιρείας, γνωστής ως National Geographic Society.
Η εκδήλωση εισδοχής του στην Ακαδημία συμπεριελάμβανε ομιλίες, μουσικές παρουσιάσεις και μία διάλεξη για το παρελθόν και το μέλλον της επιστήμης. Πέρα από την ένταξή του στην Ακαδημία εκλήθη να μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Alma Mater Europaea που είναι το Πανεπιστήμιο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών.
Ο καθηγητής κ. Κοσμόπουλος τόνισε πως «η μεγαλύτερη εικόνα εδώ είναι πως όλοι μας υπηρετούμε έναν κοινό σκοπό, ο οποίος είναι να διευρύνουμε την κατανόηση της ζωής και του κόσμου προς όφελος της ανθρωπότητας» και συμπλήρωσε πως «η Ακαδημία είναι ένα καταπληκτικό όχημα γι’ αυτόν τον σκοπό».
«Ζούμε σε μια εποχή που οι ανθρωπιστικές και οι φιλελεύθερες τέχνες βρίσκονται υπό απειλή», δήλωσε ο καθηγητής, ο οποίος είναι επίσης συνεργάτης της Ακαδημίας Επιστημών του Σεντ Λούις. «Υπάρχει μια ευρέως διαδεδομένη εντύπωση μεταξύ των πολιτικών και διοικητικών υπαλλήλων ότι τα πανεπιστήμια θα έπρεπε να διδάσκουν μόνο συγκεκριμένες δεξιότητες που σχετίζονται με την εργασία. Σε αυτόν τον ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο μας είναι, ωστόσο, σημαντικό να διδάξουμε τους μαθητές μας δια βίου δεξιότητες, όπως η κριτική σκέψη, η δημιουργικότητα, η επικοινωνία, το αυτο-κίνητρο, ο αυτοσχεδιασμός και η δυνατότητα να συνεχίσουν να μαθαίνουν. Αυτό το είδος της εκπαίδευσης είναι ότι χρειάζονται στην πραγματικότητα οι μαθητές μας και η οποία μπορεί να επιτευχθεί με τη συμπερίληψη ισχυρών προγραμμάτων ελεύθερων σπουδών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

loading...