Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! Ελληνίδα είναι η ισχυρότερη εφοπλίστρια του κόσμου!

Η Χιώτισσα στην καταγωγή, Αγγελική Φράγκου είναι η ισχυρότερη πλοιοκτήτρια στον κόσμο. Το 2017 σύμφωνα με το top 100 σχετικής λίστας παρέμεινε ψηλά και κατέλαβε την  26η θέση από 19η πέρσι.
Ο Όμιλος Navios διαθέτει στόλο από 142 πλοία.
Εργένισσα εκ πεποιθήσεως, η Αγγελική Φράγκου είναι μία επιχειρηματίας με υψηλές διασυνδέσεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.
Γεννήθηκε στα Καρδάμυλα της  Χίου. Έχει δύο αδέλφια, τη Μαρία και τον Γιάννη, ο οποίος είναι επικεφαλής  δικής του ναυτιλιακής εταιρείας.
Από μικρή είχε παραστάσεις από τον κόσμο της ναυτιλίας.   Κόρη ενός μεγάλου Έλληνα εφοπλιστή, του αείμνηστου καπετάν Νίκου Φράγκου και της αείμνηστης διακεκριμένης φιλολόγου Στέλλας Φράγκου,   η Αγγελική δεν αρκέστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση αλλά  χάραξε τη δική της ρότα  πριν από 13   περίπου χρόνια, για να κατακτήσει τον κόσμο.
Mέσα στο 2017 κινήθηκε δυναμικά.  Τους πρώτους 6 μήνες αγόρασε μέσω  της εισηγμένης στην αμερικανική χρηματαγορά Navios Maritime Partners L.P. 22 πλοία εκ των οποίων  επτά  μεταφοράς ξηρού φορτίου και 14 μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από την RMT.  Επίσης υπέγραψε συμφωνία για την αγορά άλλων δύο φορτηγών τα οποία  παραδόθηκαν το γ’ τρίμηνο του 2017.
Ο τζίρος της  Navios Maritime Partner  για το 9μηνο του 2017 ανήλθε στα 152,4 εκατ. α και  ρευστότητα από τη διαχείριση του στόλου  στα 37,9 εκατ.
Είναι από τις 10 ισχυρότερες  γυναίκες επιχειρηματίες στον κόσμο.

1 σχόλιο:

loading...