Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Τι λέει ο Σάββας Καλεντερίδης για το συλλαλητήριο της Αθήνας

Δεν αμφισβήτησα ποτέ τον πατριωτισμό απλών πολιτών. Πάντα η κριτική μου ήταν στις ηγεσίες. Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ήταν μια μικρή δημοκρατική επανάσταση. Χωρίς κομματικά και άλλα κέντρα, χωρίς «ειδικούς», «ιδεολόγους» και άλλα τέτοια. Ήταν πραγματικά αυθεντική δημοκρατική αντίδραση της κοινωνίας των πολιτών. Ούτε δεξιά ούτε αριστερά προτάγματα υπήρχαν.
Ένα αίτημα υπήρχε: «Εμείς οι πολίτες της Ελλάδας, δεν σας δίνουμε το δικαίωμα να βγάλετε στο παζάρι ένα αναπόσπαστο στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας». Το σάπιο και τελειωμένο πολιτικό σύστημα τα χρειάστηκε.
Αν γίνει το ίδιο στην Αθήνα και μάλιστα με μεγαλύτερη συμμετοχή και παλμό, υπάρχει περίπτωση να κάνουν πίσω, να τρομοκρατηθούν και να μην χαρίσουν το όνομα στους πλαστογράφους.
Αυτή η νίκη, θα ανοίξει το δρόμο, θα παιδεύσει τους πολίτες, για να μάθουν ότι όταν αποφασίζει να εκφραστεί και να απαιτήσει η αχειραγώγητη κοινωνία των πολιτών, το πολιτικό σύστημα πρέπει να συμμορφώνεται.
Είναι τραγικό λάθος αυτή η αυθεντική έκφραση να παραλλάσσεται με την εμπλοκή οργανωμένων σχηματισμών.
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνουν τη δυνατότητα στον πολίτη να εκφράζεται χωρίς τη διαμεσαλάβηση κομμάτων και σχηματισμών.
Όσον αφορά το στόχο του συλλαλητηρίου, συνεχίζω να πιστεύω ότι πρέπει να είναι ένας και ξεκάθαρος. «Όχι στο παζάρεμα της εθνικής μας ταυτότητας».
Ας νικήσουμε σ” αυτό το θέμα και μετά, με την εμπειρία αυτή, να βάλουμε και άλλα θέματα, όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την κοινωνία.
Επειδή έζησα το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και την απίστευτη επιτυχία του, παρά τα κάποια παρατράγουδα, που ήταν παρονυχίδες, θέλων να πω σε σένα και τους άλλους φίλους του ιστολογίου.
Ωριμάζουν οι συνθήκες για να εκφραστεί ο πολίτης και να εξυγιάνει ένα σάπιο αναποτελεσματικό πολιτικό σύστημα, που δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολιτών και της πατρίδας.
Το συλλαλητήριο το στηρίζουμε και κάθε παρέμβαση γίνεται για να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό.
Τέλος, όσον αφορά τον κ. Μιχάκη, επειδή δεν μου αρέσουν οι αδικίες, ο περί ου ο λόγος δικαιούται να καταγραφεί στην ιστορία ως το άτομο που αποφάσισε και καθόρισε την ημερομηνία του συλαλλητηρίου.
Όμως τώρα δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος στην πλάτη του.
Πρέπει να δώσει τη θέση του σε μια δεκαμελή ομάδα που θα την αποτελούν άτομα που εκπροσωπούν σωματεία υπαρκτά, η οποία δεν θα έχει ψεγάδια, που θα εκμεταλλευτούν τα γνωστά κέντρα και τα ΜΜΕ, για να οδηγήσουν το συλλαλητήριο στη γελοιοποίηση και την αποτυχία και να λεηλατηθεί το εθνικό και πολιτικό κεφάλαιο που συγκεντρώθηκε με το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.
Άρα, στηρίζουμε το συλλαλητήριο, και με παρεμβάσεις το προστατεύουμε από τους γύπες που καραδοκούν, να λεηλατήσουν την παρακαταθήκη της Θεσσαλονίκης, για να ξεπουλήσουν άνετα το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας. Καθαρά πράγματα, χωρίς προσωπικές ατζέντες και υστεροβουλίες.
Πηγή: infognomonpolitics.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

loading...