Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Ιταλοί μαθητές συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Να εμπνευστούν από μία ελληνική λέξη η οποία διαμόρφωσε το ευρωπαϊκό λεξιλόγιο καλεί το υπουργείο Παιδείας της Ιταλίας τους μαθητές Κλασικών Λυκείων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας που τιμάται στις 9 Φεβρουαρίου. Σε εγκύκλιο που εκδόθηκε αναφέρεται ότι η πρωτοβουλία για τον εορτασμό ανήκει στην Ελληνική Κοινότητα Νεαπόλεως και Καμπανίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Νάπολης.
Οι μαθητές θα πρέπει να πάρουν μία λέξη ή μία έννοια (χαρακτηριστικά προτείνονται η «δημοκρατία», η «φιλοσοφία», η «φυσική», η «πολιτική», αλλά και η «μανία» και ο «φόβος»), και να κάνουν μια εργασία.
Στην εργασία τους αν θέλουν να μπορούν να έχουν κείμενα από συγγραφείς ή κείμενα που έχουν γράψει οι ίδιοι, είτε ακόμα να παρουσιάσουν τη λέξη που διάλεξαν μέσω μιας θεατρικής περφόρμανς ή μέσω της μουσικής.
Συντονιστής των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας είναι ο καθηγητής Γιάννης Κορίνθιος, ένας από τους πρωτεργάτες για την καθιέρωση της παγκόσμιας ημέρας όχι μόνο στην Ιταλία αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

loading...