Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΟΜΒΑ της Ρωσίας ΥΠΕΡ της ΕΛΛΑΔΑΣ για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...(ΒΙΝΤΕΟ)

Ηχηρή ήταν η παρέμβαση του επικεφαλής της Ρωσικής Διπλωματίας, Sergey Lavrov στο ζήτημα των Σκοπίων.
Με την ευκαιρία της καθιερωμένης μεγάλης συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την έναρξη του έτους απάντησε σε σχετική ερώτηση του ανταποκριτή του Mega στη Μόσχα, Θανάση Αυγερινού.
Είπε ο Ρώσος ΥΠ.ΕΞ πως «Σε ό,τι αφορά στην αναβίωση των διαπραγματεύσεων ή την αναβίωση των προσπαθειών για την επίλυση του προβλήματος σχετικά με την ονομασία της "Μακεδονίας" (προσπαθειών, οι οποίες επί μακρόν βρίσκονταν σε μια ημι-υπνώττουσα κατάσταση), αυτές ενεργοποιήθηκαν όταν οι ΗΠΑ αποφάσισαν ότι η "Μακεδονία" πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό, στον βαθμό, που η Ελλάδα είναι ήδη μέλος του ΝΑΤΟ, εσείς δεν χρειάζεται να κάνετε κάποιες υποχωρήσεις: υποχωρήσεις χρειάζεται να κάνει η "Μακεδονία", που πρέπει να τραβηχτεί στο ΝΑΤΟ. Αυτό είναι όλο κι όλο. Επομένως όποια ονομασία κι αν συμφωνήσουν η Ελλάδα και η "Μακεδονία", εάν αυτή αποφασιστεί επίσημα και κατοχυρωθεί στο Σύνταγμα της "Μακεδονίας", τότε σίγουρα όλοι θα την αναγνωρίσουν. Αλλά ελπίζω πως όλοι κατανοούν την ουσία όσων διαδραματίζονται: εδώ δεν γίνεται καθόλου λόγος να συνυπολογιστούν κάποια γενικά ή ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δύο κοντινών λαών, αλλά να γίνει οπωσδήποτε μία από αυτές τις χώρες μέλος του ΝΑΤΟ”.
Φυσικά εδώ πρέπει να τονιστεί πως δεν προέκυψε από αγάπη προς την Ελλάδα η δήλωση αυτή. Εδώ δεν είναι οι λαοί, είναι τα κράτη και τα κράτη έχουν συμφέροντα. 
Η Ρωσία έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα, ωστόσο βλέπει πως αν λυθεί το θέμα της ονομασίας κι ενταχθούν στο ΝΑΤΟ τότε αποκλείεται η Μόσχα από τα Βαλκάνια και μόνο η Σερβία θα μείνει ως σταθερός σύμμαχος. Θυμίζουμε εδώ πως ΗΠΑ και Γερμανία επιθυμούν και την Μεγάλη Αλβανία. Φυσικά ούτε αυτό επιθυμεί η Ρωσία.
Με τις δηλώσεις του ο Lavrov πετυχαίνει και να δείξει τη δυσαρέσκεια του Κρεμλίνου προς το ΝΑΤΟ (πάντα πρέπει να συνυπολογίζονται οι διεθνείς ισορροπίες) αλλά και να μην κλείσει η πόρτα της Ελλάδας. Τείνει μία χείρα βοηθείας καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΟΦΕΛΟΣ.


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
                                              

                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

loading...