Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Δίνουν τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για τους αγωγούς... (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με τα Ελληνικά και Σκοπιανά ΜΜΕ πολύ σύντομα οι δύο χώρες θα συμφωνήσουν στην κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου από τη Θεσσαλονίκη (Νέα Μεσημβρία) προς τα Σκόπια, ενώ η συμφωνία θα περιλαμβάνει και την αναβάθμιση της ηλεκτρικής διασύνδεσης των δύο χωρών.
Όπως γράφει το news247.gr, σε περίπτωση επίτευξης συμφωνίας με την Κυβέρνηση της πΓΔΜ για την επαναλειτουργία του αγωγού που συνδέει απευθείας τις εγκαταστάσεις της ΟΚΤΑ με το Διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη, τα Σκόπια αναμένεται να αναβαθμιστούν σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο (energy hub), διευκολύνοντας την περαιτέρω διείσδυση του Ομίλου των ΕΛΠΕ στη γειτονική περιοχή του Κοσσόβου και στις αγορές της Νότιας Σερβίας, της Δυτικής Βουλγαρίας και πιθανόν της Αλβανίας.
Αυτό σημαίνει ότι οι Αμερικανοί «καίγονται» να λυθεί το θέμα της ονομασίας για να προχωρήσει και η εν λόγω συμφωνία. Με λίγα λόγια, για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα. Τα ενεργειακά είναι ο λόγος που Γερμανία και Ηνωμένες Πολιτείες βιάζονται να λύσουν το θέμα υπέρ των Σκοπίων.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο τα όσα έλεγε ο Κ. Βελόπουλος για τον «πόλεμο» των αγωγών τόσο στην περιοχή μας, όσο και στη Μέση Ανατολή:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

loading...