Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Στόλτενμπεργκ σε Σκόπια: Χρειάζεστε δουλειά για το NATO

Στα Σκόπια βρίσκεται ο γενικός γραμματέας του NATOΓενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος είχε διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της πΓΔΜ. Το μεσημέρι μίλησε σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής, όπου ευχαρίστησε την πΓΔΜ για τη συμμετοχή της στις ειρηνευτικές αποστολές του NATO.
Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στη χώρα για την είσοδό της στη βορειοατλαντική Συμμαχία, αλλά ζήτησε ρεαλισμό στο θέμα της ονομασίας και την επίλυση των διαφορών με την Ελλάδα. «Είναι καλό όταν υπάρχουν φιλοδοξίες, ωστόσο πρέπει αυτές να συνοδεύονται και από ρεαλισμό. Χρειάζεται ακόμη δουλειά, όπως η επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα σχετικά με το συνταγματικό όνομα της χώρας σας» σημείωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, αναφερόμενος στις φιλοδοξίες της ΠΓΔΜ να ενταχθεί στο NATO.
Ο γ.γ του NATO συναντήθηκε με τον πρόεδρο της πΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, την υπουργό Άμυνας Ράντμιλα Σεκερίνσκα, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ταλάτ Τζαφέρι, ενώ απομένει η συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ το απόγευμα, μετά την οποία θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

loading...