Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!Μυστικό σχέδιο εγκατάστασης Τούρκων γκιουλενιστών στην Ελλάδα…

Τη στιγμή που το κλίμα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία είναι ιδιαίτερα βαρύ, σάλο προκαλεί η είδηση ότι οι ελληνικές αρχές «ξεσκέπασαν» μυστικό σχέδιο, που προέβλεπε την εγκατάσταση στη χώρα μας οπαδών του αυτοεξόριστου ιμάμη στις ΗΠΑ και ορκισμένου εχθρού του Ερντογάν, Φετουλάχ Γκιουλέν.
Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της «Καθημερινής», οπαδοί του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ θρησκευτικού ηγέτη σχεδίαζαν να δημιουργήσουν υποδομές σε ελληνικό έδαφος για τη φιλοξενία μελών του κινήματος που διαφεύγουν από την Τουρκία.
Το ύπουλο σχέδιό τους, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, αποκαλύφθηκε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα, όταν τρία άτομα εντοπίστηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Τα τρία αυτά άτομα ταξίδευαν με εμπορική πτήση από τις ΗΠΑ και είχαν ως τελικό προορισμό την Αθήνα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για Αμερικανούς υπηκόους τουρκικής καταγωγής, οι οποίοι φαίνεται πως διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υλοποίηση του σχεδίου αυτού. Ωστόσο, η δράση τους έγινε αντιληπτή και εμποδίστηκαν από τις Αρχές της χώρας μας την περασμένη Δευτέρα (19/03/2018).
«Μαϊμού» επενδυτές και στελέχη ΜΚΟ
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η «Καθημερινή», οι τρεις άνδρες εμφανίζονταν ως στελέχη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και επενδυτές στον τομέα του real estate.
Μάλιστα, φάνηκε να δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτων, είτε για να παρέχουν φιλοξενία σε μετανάστες είτε στο πλαίσιο ενός ευρύτερου επενδυτικού σχεδίου και είχαν ήδη πραγματοποιήσει τις πρώτες διερευνητικές κινήσεις.
Όμως αυτό, ήταν απλά μια «βιτρίνα»: Στην πραγματικότητα, ήθελαν να δημιουργήσουν, κυρίως στην Αττική, υποδομές για τη στέγαση Τούρκων οπαδών του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, που βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα.
Αμέσως στις κεντρικές υπηρεσίες ασφαλείας στην Ελλάδα σήμανε συναγερμός και κινητοποιήθηκε άμεσα η Αστυνομική Διεύθυνση Αερολιμένα Αθηνών, η οποία τους συνέλαβε και τους υπέβαλε σε άτυπη ανάκριση.
Οι ίδιοι παραδέχτηκαν ότι είναι γκιουλενιστές και έτσι τους απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα για λόγους εθνικής ασφάλειας. Υποχρεώθηκαν, μάλιστα να επιστρέψουν στις ΗΠΑ και την Τρίτη (20/03), επιβιβάστηκαν σε προγραμματισμένη πτήση της εταιρείας Emirates και προορισμό τη Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα, πάντα, με την «Καθημερινή», για την υπόθεση υπήρχε διαρκής ενημέρωση σε υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη.
Τα ίδια στελέχη εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη της υπόθεσης, εκτιμώντας πως η δημιουργία ενός οργανωμένου δικτύου γκιουλενιστών επί ελληνικού εδάφους θα αποτελούσε απειλή για τα εθνικά συμφέροντα, σε μια ιδιαίτερα τεταμένη περίοδο για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

loading...