Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Ερντογάν: Δώστε μας πίσω τους 8, για να μιλήσουμε για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη με τους οκτώ Τούρκους που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μια ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016 έθεσε επίσημα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Στην ίδια συνέντευξη, που επισήμανε πως επιζητά την ειρήνη με την Ελλάδα, αναφέρθηκε σε όσα έγιναν στην τριμερή σύνοδο της Βάρνας.
Μιλώντας για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε: «Όσον αφορά στους Έλληνες στρατιωτικούς, μας ζήτησαν να τους δώσουμε. Κι εμείς τους είπαμε: ‘Αν ζητάτε κάτι τέτοιο από εμάς, πρώτα υπάρχουν οι γκιουλενιστές που έκαναν πραξικόπημα εναντίον του κράτους μας. Κι αυτοί στρατιωτικοί είναι. Κι εμάς πρέπει να μας τους δώσουν. Αν μας τους δώσουν, τότε κι εμείς θα τους βάλουμε (τους δύο Έλληνες) στο τραπέζι. Γιατί αυτοί παραβίασαν τα σύνορα. Και στους δικούς μας στρατιώτες που είχαν παραβιάσει τα σύνορα στο παρελθόν, από όσο γνωρίζω, για παράδειγμα μία φορά σε έναν στρατιώτη μας, που παραβίασε τα σύνορα, τον καταδίκασαν σε 6 μήνες φυλακή. Επομένως, κι εμείς τώρα είμαστε αντιμέτωποι με μία τέτοια κατάσταση.
»Εδώ έγινε μία παραβίαση συνόρων, επομένως για να ‘σβήσουμε’ αυτή την παραβίαση και να τη φέρουμε στο τραπέζι, επιστρέψτε μας εσείς αυτά τα άτομα που προέβησαν σε πραξικόπημα εναντίον της χώρας μας κι εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα προς τη δικαιοσύνη’, είπαμε. Κι έτσι το κλείσαμε αυτό το θέμα στη Βάρνα. Αλλά η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει διαφορετική θέση. Η Ελλάδα δεν το καταλαβαίνει. Και ποια είναι η θέση αυτή τη στιγμή της Ελλάδας; Αυτή τη στιγμή η πρώτη στάση των γκιουλενιστών που διαφεύγουν στην Ευρώπη είναι η Ελλάδα. Σε αυτή την κατάσταση έχει περιέλθει η Ελλάδα. Οι δραπέτες σταματούν πρώτα στην Ελλάδα…».
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για «λάθη» που έδιωξαν την ελληνική μειονότητα από την Κωνσταντινούπολη: «Για πολλά χρόνια, ο αριθμός των Ρωμιών πολιτών μας στην χώρα μας δεν ήταν μικρός. Υπήρχαν δεκάδες χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες. Όμως δυστυχώς λόγω των λαθών που έγιναν και στην χώρα μας οι ρωμιοί πολίτες μας πήγαν στην Ελλάδα. Κι εμείς κάνουμε λάθη και πρέπει να τα βλέπουμε».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Ελλάδα και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: «Ο Τσίπρας είναι ένας νέος και δυναμικός πρωθυπουργός, επιθυμεί νέα βήματα. Στην τελευταία μου επίσκεψη είδα ότι και ο πρόεδρος κινείται στο ίδιο κλίμα. Να αφήσουμε τις διαμάχες (σ.σ. του Τύπου): "Εσύ πήρες περισσότερα, εμείς δώσαμε λιγότερα". Τελικά πρόκειται για τη θάλασσα και τον αέρα. Να περνάνε ελεύθερα τα πλοία, τα αεροσκάφη να πετούν ανενόχλητα. Όμως το να μην πράττουμε αυτά, μας δημιουργεί άλλα προβλήματα. Κι όταν δημιουργούνται, το τίμημα γίνεται βαρύ. Εμείς θέλουμε να τελειώσουν αυτά, να βάλουμε μια τελεία».
Καταλήγοντας, ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε πως η χώρα του δεν επιθυμεί να αποτελεί απειλή για την Ελλάδα: «Αν εκείνοι θεωρούν την Τουρκία απειλή, εγώ δεν μπορώ να πω τίποτε. Αλλά εμείς δεν έχουμε την λόξα να απειλούμε κανέναν».

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ 8 ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ.......ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΕΣΤΗΣ ΚΑΜΕΝΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ......ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ...... Η ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΜΑΝΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ....ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΛΑΘΗ...ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ.....ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ 150.000 ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΤΣΙ.....ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΤΙ ΝΑ ΠΩ .......??? ΟΥΝΑ ΦΑΤΣΑ ΟΥΝΑ ΡΑΤΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΚΑΤΑ ΕΙΣΤΑΙ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

loading...