Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Όχι Ερντογάν σε Πούτιν για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών

  • Στιγμιότυπο από την επίσημη υποδοχή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Άγκυρα (φωτ.: EPA / Michael Klimentyev)
Αρνητική ήταν η απάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος του έθεσε το θέμα της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη από την 1η Μαρτίου.
«Η Τουρκία δεν θα απελευθερώσει τους δύο στρατιωτικούς, επειδή η Αθήνα έχει 8 Τούρκους πραξικοπηματίες», φέρεται να είπε ο Τούρκος πρόεδρος.
Αυτό αποκάλυψε το δελτίο του ΑΝΤ1, βασιζόμενο σε πηγές από το Κρεμλίνο. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, μετά από επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, έθεσε το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Τούρκο ομόλογό του. Ωστόσο η απάντηση που έλαβε δεν ήταν ικανοποιητική, ενώ είναι και σε αντίθεση με την επίσημη θέση της Τουρκίας ότι οι δύο υποθέσεις δεν συνδέονται.
Οι Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν προφυλακισμένοι, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, με την Άγκυρα να τονίζει πως η υπόθεσή τους θα κριθεί από τη δικαιοσύνη. Από την πλευρά της η Τουρκία έχει ζητήσει πολλές φορές την έκδοση των οκτώ πραξικοπηματιών, που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας, αλλά η ελληνική δικαιοσύνη έχει αρνηθεί, υποστηρίζοντας ότι δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης στη χώρα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

loading...