Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Ποιος ήταν ο πιλότος του Mιράζ 2000-5 (βίντεο)

  • Ο σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος
Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η Πολεμική Αεροπορία για την πτώση του μαχητικού Μ2000-5 εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, επιβεβαιώνοντας το θάνατο του πιλότου. Κυβερνήτης ήταν ο σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος. Ο 34χρονος καταγόταν από το Μορφοβούνι Καρδίτσας, ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά και υπηρετούσε στην 331 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τανάγρα.
Ο θάνατός του ανακοινώθηκε πρώτα μέσω twitter από τον υπουργό Άμυνας, και ακολούθησε η επίσημη ενημέρωση.
Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία το Μιράζ προσέκρουσε στη θάλασσα, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του πιλότου. Για τη διερεύνηση του δυστυχήματος συγκροτήθηκε ειδική επιτροπή.
Η επίσημη ανακοίνωση έχει ως εξής: «Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στην φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου. Συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος».
Πριν από λίγες εβδομάδες ο Γεώργιος Μπαλταδώρος είχε εμφανιστεί στην εκπομπή της ΕΡΤ-1 «Αρετή και Τόλμη» σε αφιέρωμα για τους «Φρουρούς του Αιγαίου»:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

loading...