Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Παγκόσμια Γυμνασιάδα: Με 34 μετάλλια επιστρέφουν οι Έλληνες μαθητές από το Μαρακές

  • (Φωτ.: ΣΕΓΑΣ)
Έχοντας στις αποσκευές της 34 μετάλλια από τα οποία τα 14 είναι χρυσά επιστρέφει την Τετάρτη (9/5) το βράδυ (23:30) στην Αθήνα η ελληνική αποστολή των μαθητών/τριών - αθλητών/τριών, οι οποίοι συμμετείχαν στην Παγκόσμια Σχολική Γυμνασιάδα που διεξήχθη στις πόλεις Μαρακές και Καζαμπλάνκα του Μαρόκου.
Η Ελλάδα κατέκτησε την 1η θέση στα μετάλλια στην κολύμβηση με 20 μετάλλια, από τα οποία τα 7 χρυσά, και τη 2η θέση στον κλασικό αθλητισμό με 13 μετάλλια από τα οποία τα 7 χρυσά. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Έλληνες μαθητές και μαθήτριες διακρίθηκαν αντιμετωπίζοντας αντίστοιχα αθλητές και αθλήτριες μεγάλων αποστολών άλλων χωρών, όπως της Βραζιλίας η οποία συμμετείχε με 250 μαθητές/τριες, της Κίνας με περισσότερους από 100, της Γαλλίας, της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας κ.ά.
Την Δευτέρα, τέταρτη και τελευταία ημέρα των αγώνων στίβου στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα, η ελληνική ομάδα κατέκτησε τρία χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο. Η Παναγιώτα Δόση στο ύψος (1,77 μ.), η Σοφία Κεσσίδη στη δισκοβολία (44,5 μ.) και ο Αντώνης Σάντας στο επί κοντώ (4,70 μ.) κατέκτησαν τα χρυσά μετάλλια, ενώ η Μαρίνα Ποργιοπούλου ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 2.000 μ. στιπλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

loading...