Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Εκατοντάδες δρομείς έτρεξαν για τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων (βίντεο, φωτο)

  • Φωτ.: Από τους διοργανωτές του αγώνα δρόμου)
Για τη Γενοκτονία των 353.000 Ελλήνων του Πόντου έτρεξαν την Κυριακή 13 Μαΐου δρομείς όλων των ηλικιών, συμμετέχοντας στον 1ο Αγώνα Δρόμου Αφιερωμένο στον Ποντιακό και τον Μικρασιατικό Ελληνισμό που διοργάνωσε το τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Αιγάλεω, ο ΑΠΣ «Απόλλων» Δυτικής Αττικής, η Ένωση Ποντίων Αιγάλεω, ο Σύλλογος Ποντίων «Ο Καύκασος», ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Αξέχαστες πατρίδες» και ο Σύλλογος Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες».
Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία ικανοποιώντας απόλυτα τους διοργανωτές. Όλοι οι δρομείς βραβεύτηκαν με μετάλλια που είχαν πάνω τους τον αετό της Αυτοκρατορίας του Πόντου.
Λίγο μετά τις 09:00 το πρωί στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης δόθηκε η εκκίνηση. Πρώτοι έφυγαν οι δρομείς που είχαν να καλύψουν απόσταση 10.353 μέτρων και ακολούθησαν οι μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων οι οποίοι έτρεξαν 1.353 μέτρα. Τα τελευταία 353 μέτρα και στους δύο αγώνες προστέθηκαν στον αγώνα συμβολίζοντας τους 353.000 νεκρούς που άφησε πίσω της η Γενοκτονία των Ποντίων. Πρώτος άνδρας τερμάτισε ο Μιχάλης Καλομοίρης και για τις γυναίκες στο βάθρο ανέβηκε η Χρυσούλα Αγκαθά.
Η στιγμή της εκκίνησης (βίντεο: Μιχάλης Σπύρης)
Πάνω από 160 εθελοντές πρόσφεραν απλόχερα τη βοήθειά τους για την ομαλότερη διεξαγωγή του αγώνα, προκαλώντας την ευγνωμοσύνη των διοργανωτών. Μετά τον τερματισμό έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού και ακολούθησε μουσικοχορευτική παράσταση από τα χορευτικά τμήματα των ποντιακών συλλόγων.
Ο Αλέξανδρος Σκυριανός, εμπνευστής της διοργάνωσης και διαχειριστής μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Ένωσης Ποντίων Αιγάλεω, μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε στην προσωπική του σελίδα στο facebook απόλυτα ικανοποιημένος και συγκινημένος που ένα όνειρό του έγινε πραγματικότητα, ελπίζοντας η διοργάνωση αυτή να καταφέρει να γίνει θεσμός στις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στο Αιγάλεω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

loading...