Σάββατο, 5 Μαΐου 2018

Υπόμνημα της Παμμακεδονικής στην αυστραλιανή κυβέρνηση για την πΓΔΜ

  • Φωτ.: Νέος Κόσμος
Μεγάλη στήριξη έτυχε η πρωτοβουλία της Παμμακεδονικής Ένωσης Μελβούρνης και Βικτωρίας να υποβάλλει υπόμνημα στην αυστραλιανή κυβέρνηση, ώστε να μην αλλάξει την πολιτική της και να συνεχίζει να αναγνωρίζει τη γείτονα της Ελλάδας χώρα με το όνομα πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Η προσπάθεια στηρίχθηκε από 17.300 Αυστραλούς πολίτες οι οποίοι και το υπέγραψαν.
Ο προεδρεύων της Παμμακεδονικής Ένωσης Χρήστος Μουτζίκης επιβεβαίωσε τον αριθμό των υπογραφών, αναφέροντας ότι 2.600 υπογραφές συγκεντρώθηκαν ηλεκτρονικά, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός, 14.700, μέσω της έντυπης μορφής του υπομνήματος.
Παράλληλα, το υπόμνημα της Παμμακεδονικής πρόκειται να εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων την Τετάρτη και στη συνέχεια θα σταλεί στο υπουργείο Εξωτερικών. Το υπόμνημα που κατέθεσαν οι καταγόμενοι από την πΓΔΜ στις αρχές του χρόνου, με το οποίο ζητούσαν από την αυστραλιανή κυβέρνηση να αλλάξει την πολιτική της και να αναγνωρίσει την πΓΔΜ ως Δημοκρατία της Μακεδονίας, συγκέντρωσε περίπου 10.500 υπογραφές.
Ομοσπονδιακός πολιτικός, αναφερόμενος στην έκβαση του θέματος, δήλωσε στον Νέο Κόσμο, ότι εφόσον οι υπογραφές που συγκεντρώθηκαν με την πρωτοβουλία της Παμμακεδονικής Ένωσης είναι περισσότερες, είναι σχεδόν απίθανο η αυστραλιανή κυβέρνηση να εξετάσει κάποια αλλαγή της παρούσας πολιτικής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

loading...