Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΑΓ.ΣΥΡΙΓΟΣ''ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΣΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ'';;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Μια πρόταση υποβάλλει ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος: Την άμεση επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο, παρά την ύπαρξη απειλής από την Τουρκία για πόλεμο.
Ο γνωστός καθηγητής του Παντείου στο τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών, σε άρθρο του με τίτλο «Ακυρώνοντας την τουρκική πολιτική», υποστηρίζει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως και οι προκάτοχοί του, θα συνεχίσει να αμφισβητεί με διαφόρους τρόπους το νομικό καθεστώς στο Αιγαίο, και ότι η οικονομική καχεξία της χώρας μας Θα του ανοίγει την όρεξη.
Το ερώτημα για την Ελλάδα είναι εάν μπορούμε να ακυρώσουμε σε βάθος χρόνου τη συγκεκριμένη τουρκική πολιτική, επισημαίνει ο Άγγελος Συρίγος και τονίζει ότι πρέπει να θέσουμε αυτό το ερώτημα, διότι οφείλουμε άμεσα να επαναχαράξουμε τη στρατηγική μας έναντι της Τουρκίας.
«Μετά το 1999 βασισθήκαμε στον σταδιακό εξευρωπαϊσμό της Τουρκίας. Σήμερα, η ευρωπαϊκή της προοπτική είναι νεκρή», τονίζει ο Έλληνας καθηγητής και συνεχίζει:
«Είναι καιρός να μιλήσουμε για το μεγάλο ταμπού: την αύξηση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια. Πρόκειται για αδιαμφισβήτητο δικαίωμα που δίνει το διεθνές δίκαιο και έχει ασκηθεί από όλα τα παράκτια κράτη στον κόσμο (148 στον αριθμό), πλην της Ελλάδος. Με την αύξηση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια οι περισσότερες από τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο θα τερματισθούν ή θα καταστούν άνευ σημασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

loading...