Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟ'ΙΌΝΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κάθε περιοχή με βάση το κλίμα, τα εδάφη και τις καλλιέργειές τους, την ιστορία και τις πολιτιστικές συναλλαγές, δημιούργησε προϊόντα, που μετά από χρόνια ταυτίστηκαν με τον τόπο παραγωγής τους. Σήμερα με την ποιοτική βελτίωσή τους και με την χρησιμοποίηση του marketing μπορεί να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές των τόπων τους.
Με μεγάλη χαρά και μεράκι, για τις ανάγκες του βιβλίου μου «οι θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας»,  έφτιαξα αυτόν το χάρτη ζωγραφίζοντας προϊόντα πάνω σε τόπους με την ευχή σε λίγα χρόνια να μην υπάρχει τόπος αζωγράφιστος. Και κάθε τόπος να βρει και να δημιουργήσει τους πρεσβευτές του.
Λαλάγγια Μάνης, μελιτζάνες τσακώνικες, ασύρτικο Σαντορίνης, Μαλβάζια Μονεμβασιάς, κοπανιστή Μυκόνου, κουλούρι Θεσσαλονίκης, γραβιέρα Νάξου, κρόκος Κοζάνης, πιπεριές Φλωρίνης κλπ, φιστίκια Αιγίνης, κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης, σύγκλινο Μάνης, σφέλα Μεσσηνίας, σταφίδα Κορινθίας, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, τόνος Αλοννήσου, τυρί πόσιας από την Κω, φάβα Σαντορίνηςμαστίχα Χίου, μοσχάτο Σάμου, γαριδάκι Σύμης, γάμπαρη Αμβρακικού, σαλάμι Λευκάδος, τσίπουρο Τυρνάβου, λουκούμια Σύρου, παστράμι Θράκης, κουμκουάτ Κέρκυρας, ακτινίδια Πιερίας, ελιές Θάσου, ούζο Πλωμαρίου,  κλπ, κλπ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

loading...