Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

H Νέα Υόρκη ΓΟΝΑΤΙΖΕΙ μπροστά στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ! Η αρχαία Ελλάδα ζωντανεύει



Με μια εντυπωσιακή έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Ωνάση, στη Νέα Υόρκη, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν άγνωστες πτυχές στης αρχαίας Ελλάδας και συγκεκριμένα, τα αισθήματα και τη διαχείριση τους από τους αρχαίους Έλληνες αλλά και τι ομοιότητες υπάρχουν με τη σύγχρονη εποχή. 
Η έκθεση έχει τίτλο A World of Emotions: Ancient Greece, 700 π. Χ. - 200 μ. Χ.» (Ένας κόσμος συναισθημάτων: Αρχαία Ελλάδα, 700 π. Χ. - 200 μ. Χ.) και ξεκινά στις 9 Μαρτίου 2017 μέχρι 24 Ιουνίου 2017.
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ιδρύματος, «η έκθεση παρουσιάζει 130 και πλέον αριστουργήματα από μερικά από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, όπως το Μουσείο Ακρόπολης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Λούβρο, το Βρετανικό Μουσείο και τα Μουσεία Βατικανού, κα., με στόχο ο θεατής είναι εξερευνήσει τις ιδέες και τις αντιλήψεις που είχαν οι άνθρωποι της αρχαιότητας γύρω από τα συναισθήματα, αλλά και τους τρόπους απεικόνισής τους, αποκαλύπτοντας πόσο εντυπωσιακά οικείες, αλλά και σοκαριστικά ξένες είναι με τις δικές μας. Αν και λέγεται ότι η αρχαία Ελλάδα «λουζόταν» στο φως της λογικής,  στην πραγματικότητα κρύβεται ένας κόσμος γεμάτος συναισθήματα, όπως δείχνει και το γεγονός ότι η πρώτη λέξη στην Ιλιάδα είναι ‘μήνις’, δηλαδή οργή.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

loading...