Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ...[ΦΩΤΟ]...

Οι Τούρκοι διεισδύουν στον ελληνικό τουρισμό δημιουργώντας έναν επιπλέον ακόμα πρόβλημα για την ασφάλεια της χώρας αλλά και κίνδυνο «δορυφοροποίησής» από την Άγκυρα.
Ο τουρκικός τουρισμός καταρρέει μετα τις τρομοκρατικές επιθέσεις και το ασταθές πολιτικό κλίμα στην Τουρκία και έτσι ευκατάστατοι Τούρκοι αποφασίζουν να επενδύσουν στον ακμάζοντα ελληνικό τουρισμό και αποφασίζουν να «μεταναστεύσουν» στα κοσμοπολίτικα ελληνικά νησιά, πληρώνοντας χρυσάφι προκειμένου να στήσουν εκεί τις επιχειρήσεις τους. 

Ο νεαρός υπάλληλος με την ευγενική φυσιογνωμία, μιλώντας σπαστά ελληνικά καλωσορίζει τους πρώτους πελάτες στο κοσμηματοπωλείο «Gasia» που άνοιξε πριν από λίγες ημέρες στα Ματογιάννια, στο δρομάκι με τους διάσημους οίκους μόδας, τα ντιζαϊνάτα καταστήματα και τα μικρομάγαζα με εποχικά είδη ένδυσης και αναμνηστικών.
Πρόκειται για το πιο πολυσύχναστο σοκάκι της Μυκόνου, εκεί όπου οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες θα πρέπει να υπολογίσουν εκτός από την καταβολή του ενοικίου που κυμαίνεται από 6.000 έως 9.000 ευρώ για χώρο περίπου 50 τ.μ., το κόστος αγοράς του «αέρα» - από 100.000 έως 300.000 ευρώ τουλάχιστον.

Ωστόσο, οι Τούρκοι ιδιοκτήτες του εν λόγω κοσμηματοπωλείου, τα αδέλφια Ισκεντέρ και Χερμάν Οζκάγια, δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν ούτε από τον πανάκριβο μεν, κοπανιστό δε «αέρα», ούτε από το δυσθεώρητο για πολλούς κόστος των ενοικίων. Ποντάρουν στην ιδιαίτερα ανεβασμένη εδώ και μια τριετία αγορά του νησιού και φυσικά στους βαθύπλουτους Αραβες και Ρώσους τουρίστες που το επισκέπτονται τακτικά.

ΠΗΓΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

loading...