Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Συγχαρητήρια Ερντογάν στον Ακιντζί για την επέτειο της εισβολής στην Κύπρο

  • (Φωτ.: EPA / Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Τουρκίας)
Τα συγχαρητήρια του στον Μουσταφά Ακιντζί για την 43η επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τονίζοντας ότι, όπως και στο παρελθόν έτσι και στο μέλλον, η Τουρκία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της τουρκοκυπριακής πλευράς, υπογραμμίζει ότι τα δεινά που βιώνει είναι εξαιτίας της διαιώνισης του αδιεξόδου από την ελληνοκυπριακή πλευρά.
Ερντογάν: Πλέον κανείς δεν μπορεί να περιμένει ότι η Τουρκία θα παραμείνει θεατής.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας δηλώνει ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν αποδείξει με κάθε ευκαιρία την προσκόλλησή τους στην ειρήνη και στη λύση, και, όπως αναφέρει, παρά τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν έχουν αποδείξει τη σημασία που αποδίδουν στις αρχές της δημοκρατίας. «Με αυτό τον τρόπο είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν κάθε είδους πρόβλημα», σημειώνει.
Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις του Κραν Μοντανά ανέφερε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά τήρησε ειλικρινή στάση και έδειξε καλή θέληση, και «χρέωσε» το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στην αδιαλλαξία της ελληνοκυπριακής πλευράς. Αφού υπογράμμισε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του, στο μήνυμα προς τον Μουσταφά Ακιτζί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκε ότι η Τουρκία θα είναι ο εγγυητής της ειρήνης, της ελευθερίας και της σταθερότητας στο νησί της Κύπρου και στην ανατολική Μεσόγειο.

1 σχόλιο:

loading...