Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

AΠΙΣΤΕΥΤΟ! Βρέθηκαν ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ στην Τουρκία... (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Αρχαιολογική ομάδα ανακάλυψε αρχαία παιχνίδια, στο αρχαίο λιμάνι του Παρών στην βορειοδυτική επαρχία του Τσανάκαλε της Τουρκίας, που χρονολογούνται 2.000 χρόνια πριν, στην ελληνιστική περίοδο.
Ο καθηγητής Hasan Kasaoğlu από το Πανεπιστήμιο Ατατούρκ, ο οποίος είναι ο αρχηγός της ανασκαφής, σημείωσε ότι τα παιχνίδια ήταν  «δώρα για τα νεκρά παιδιά» και παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για την κοινωνικοπολιτισμική δομή της περιόδου.
Για παράδειγμα, ο Kasaoğlu τόνισε ότι γυναικεία ειδώλια βρέθηκαν σε τάφους που ανήκουν σε κορίτσια, ενώ ανδρικές μορφές βρέθηκαν σε τάφους που ανήκουν σε αγόρια.
«Πριν από 2.000 χρόνια, τα κορίτσια έπαιζαν με κούκλες τύπου Barbie, όπως κάνουν τώρα»,  λέει ο Kasaoğlu, προσθέτοντας ότι αν και τα αντικείμενα έχουν αλλάξει σχήματα και χαρακτηριστικά, οι άνθρωποι είχαν πάντα την ίδια νοοτροπία.
Εκτός από τα ανθρώπινα ειδώλια, βρέθηκαν ζωικές και μυθολογικές φιγούρες στους τάφους, που πιστεύεται ότι θάβονταν με σκοπό να συνοδεύσουν τα παιδιά στο ταξίδι τους στη μετά θάνατον ζωή, πρόσθεσε ο καθηγητής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

loading...