Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Χωρίς διόδια η Εγνατία για μόνιμους κατοίκους, ΑμεΑ και ανέργους

Άνοιξε σήμερα η ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μέσω της οποίας οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ώστε να μπορούν να περνούν χωρίς να πληρώνουν διόδια στην Εγνατία Οδό και στους κάθετους άξονες. Μιλώντας στον ρ/σ Πρακτορείο, ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ Απόστολος Αντωνούδης εξήγησε ότι η διαδικασία είναι αρκετά απλή, καθώς μόλις διασταυρωθούν τα στοιχεία των χρηστών «θα εγκρίνεται το αίτημα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων».
Η απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αφορά τους μετωπικούς σταθμούς σε: Τύρια, Παμβώτιδα, Μαλακάσι, Μουσθένη, Ίασμο, Μέστη, Αρδάνιο και Ιεροπηγή.
Ελεύθερη διέλευση δικαιούνται οι άνεργοι, τα άτομα με αναπηρία και όσοι είναι μόνιμοι κάτοικοι στους δήμους Αβδήρων, Αλεξανδρούπολης, Αρριανών, Διδυμοτείχου, Ηγουμενίτσας, Ιάσμου, Κομοτηνής, Μαρωνείας-Σαπών, Μετσόβου, Μύκης, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Παγγαίου, Σαμοθράκης, Σουλίου, Σουφλίου, Τοπείρου και Φιλιάτων.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:
  • Αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας του οδηγού που θα εγγραφεί στον κατάλογο ως μόνιμος κάτοικος.
  • Αντίγραφο πρόσφατου εκκαθαριστικού.
  • Άδεια κυκλοφορίας του οχήματος ή των οχημάτων για τα οποία ζητείται η διέλευση από τα διόδια ως όχημα/τα μόνιμου κατοίκου.
  • Κάρτα ανεργίας σε ισχύ για τους ανέργους.
  • Για τα άτομα με αναπηρία ζητείται το δελτίο στάθμευσης ΑΜΑ που χορηγείται από τις υπηρεσίες του τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Η ηλεκτρονική φόρμα θα είναι διαθέσιμη στις σελίδες του υπουργείου, yme.gr και ggde.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

loading...