Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Π. Καμμένος: Θέμα και της ΕΕ η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, θέτει σήμερα ο Πάνος Καμμένος το θέμα της σύλληψης και προφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία, καθώς όπως εξήγησε πρόκειται για κάτι που απασχολεί και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, έχει ήδη επικοινωνήσει με την ύπατη Αρμοστή για την εξωτερική πολιτική και την άμυνα της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι.
Ο Πάνος Καμμένος Υπογράμμισε ότι η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία σε ένα παραμεθόριο επεισόδιο, το οποίο συνήθως λυνόταν διά της διαπραγματεύσεως των διοικητών, έχει οδηγήσει ουσιαστικά σε μία εμπλοκή εκ μέρους της Τουρκίας, με την άρνησή του εισαγγελέα της Τουρκίας να αποδεχθεί το αίτημα της ελληνικής πλευράς, οι δύο στρατιωτικοί αυτοί να παραμείνουν στην Τουρκία μέχρι την εκδίκαση της δίκης, αλλά στο προξενείο.
«Είναι θέμα που απασχολεί και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε περιοχή που έχουμε παράνομη είσοδο προσφύγων και μεταναστών και δράση διακινητών» επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Ακολουθώντας συγκεκριμένα στίγματα, τα οποία κατ' αυτούς θα οδηγούσαν σε διακινητές και σε παράνομους μετανάστες, είπε, είχε σαν αποτέλεσμα να περάσουν μέσα στο τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα και εκεί συνελήφθησαν».
«Είναι θέμα που αφορά και τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας» συμπλήρωσε, ενημερώνοντας ότι «μετά το πέρας της Συνόδου Υπουργών θα ενημερωθεί και ο αναπληρωτής γραμματέας του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, σύμμαχος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και τέτοιου είδους επεισόδια λύνονται δια της ειρηνικής οδού και μετά από διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο Ένοπλων Δυνάμεων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

loading...