Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018

Παρέμβαση Γλέζου για τα εθνικά θέματα: Ο διχασμός ωφελεί τον αντίπαλο

Έκκληση για εθνική ενότητα στα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα απηύθυνε με δήλωσή του ο Μανώλης Γλέζος. Αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, αλλά την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία ζήτησε διευρυμένη σύσκεψη, χωρίς καιροσκοπισμούς και κομματικά οφέλη, προκειμένου να βρεθούν λύσεις.
«Ο διχασμός ωφελεί τον αντίπαλο. Δεν αποτελεί λύση», σημείωσε ο Μανώλης Γλέζος, προσθέτοντας πως τα σοβαρά εθνικά θέματα «δεν αντιμετωπίζονται με ρητορικές αλληλοκατηγορίες».
Αναλυτικά η δήλωση του Μανώλη Γλέζου:
 Στις δραματικές καταστάσεις στις οποίες βρίσκεται η Ελλάδα, απαιτείται ενότητα και μόνον απόψεων, από το σύνολο του πολιτικού κόσμου και των οργανώσεων του λαού. Η αιχμαλωσία των δύο στρατιωτικών μας και το αγκάθι της ονομασίας με τα Σκόπια, δεν αντιμετωπίζονται με ρητορικές αλληλοκατηγορίες.

Ο διχασμός ωφελεί τον αντίπαλο. Δεν αποτελεί λύση. Διότι η διχαστική αντιπαράθεση οδηγεί και σε απαράδεκτες «λεκτικές» ανορθογραφίες. Όπως π.χ. για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς γράφεται κατά κόρον και ζητείται από την Τουρκία να μας πει: «Με ποια κατηγορία τους κρατάει». Αντί να αξιώνουμε από την Τουρκία να δώσει λόγο, με ποιο δικαίωμα παραβιάζει τους κανόνες σε ένα σύνηθες φαινόμενο σε όμορα κράτη.

Γι’ αυτό προτείνω διευρυμένη σύσκεψη, συνάθροιση, συνάντηση, σύναξη, όλου του πολιτικού κόσμου και θεσμικών εκπροσώπων του Λαού, όπου χωρίς καιροσκοπισμούς και προσπάθεια απόκτησης κομματικών ή άλλων ωφελημάτων, ενωμένο το Έθνος να ξεπεράσει την κρίση και να πετύχει εφαρμογή του δικαίου. Προστατεύοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, όπως και τα συμφέροντα της πατρίδας.

Ας μην ξεχνάμε: «Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος», όπως και της Αντιγόνης το αξίωμα: ««Οὒτοι συνέχθειν, ἀλλά συμφιλεῖν ἔφυν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

loading...