Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Η οικογένεια του ήρωα Κ.Κατσίφα ζητάει ιατροδικαστή από την Ελλάδα για να εξετάσει την σορό του: «Τον δολοφόνησαν»

Το μεγάλο ερωτηματικό που απασχολεί και τις ελληνικές Αρχές είναι το εξής: Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας εκτελέστηκε εν ψυχρώ από τις αλβανικές Ειδικές Δυνάμεις; 
Το ότι σκοτώθηκε υπερασπιζόμενος την Ελληνική Σημαία είναι σίγουρο. Το ότι εκτελέστηκε από υπεράριθμους και πάνοπλους αντιπάλους είναι επίσης σίγουρο.
Το ζήτημα είναι εάν εκτελέστηκε εν ψυχρώ. Η οικογένεια και οι κάτοικοι στις Βουλιαράτες αυτό πιστεύουν
Η οικογένειά του δεν εμπιστεύεται την αλβανική Αστυνομία και ούτε την αλβανική Δικαιοσύνη.
Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να κατατεθεί αίτημα προς τις ελληνικές Αρχές -μέσω της πρεσβείας στα Τίρανα προκειμένου να οριστεί ανεξάρτητος ιατροδικαστής για τη διενέργεια νεκροτομής στη σορό που βρίσκεται στο νοσοκομείο Αργυροκάστρου.
Οι κάτοικοι στους Βουλιαράτες μιλούν για εν ψυχρώ δολοφονία του άτυχου ομογενή, που ήρθε αντιμέτωπος με πλήθος αστυνομικών των Ειδικών αλβανικών αστυνομικών δυνάμεων, τους γνωστούς RENEA, επειδή αρνήθηκε να παραδώσει την ελληνική σημαία που κρατούσε 
Ο ίδιος φερεται να ήταν “στοχοποιημένος” απο τις αλβανικές Αρχές, γιατί κάθε φορά που επισκεπτόταν το χωριό του αναρτούσε σε διάφορα σημεία τη ελληνική σημαία.
Αλβανικά ΜΜΕ παρουσιάζουν ως “εξτρεμιστή” τον 35χρονο ομογενή, παραβλέποντας το γεγονός πως επιχείρησε να υψώσει την ελληνική σημαία ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, σε ένα επισήμως αναγνωρισμένο μειονοτικό χωριό απο τα Τίρανα, που βάση της αλβανικής νομοθεσίας οι ομογενείς έχουν δικαίωμα να τιμούν δημόσια τα εθνικά τους σύμβολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

loading...