Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ .......Konstantinos Ziazias ...

ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ..........
Αναμφίβολα , 22 χρονια μετα την κριση των Ιμιων , δεν εχουν κλείσει οι πληγές , που άνοιξαν εκείνη την "σκοτεινή " νύχτα στο σώμα της Πατριδος μας και οι υπεύθυνοι δεν λογοδότησαν πουθενά , βεβαια θα λογοδοτησουν οπωσδήποτε στο " Στρατοδικείο της Ιστοριας " .
Τις συνέπειες της πολιτικοστρατιωτικης κρισης των Ιμιων , υφισταται και σημερα η Χωρα μας . Η Τουρκια εφαρμόζοντας μια αναθεωρητική και ασυμετρη εξωτερική πολιτικη , επιχειρεί απροκάλυπτα και με την απειλη χρήσης βίας , να αλλάξει το υφιστάμενο καθεστώς στο Αιγαιο και να παγιοποίηση γκρίζες ζώνες σε αυτο .Η Άγκυρα επιβάλλει , σταδιακά , την ΦΙΛΑΝΔΟΠΟΙΗΣΗ κρίσιμων περιοχών στο Αιγαιο και ισχυρίζεται οτι ειναι γκρίζες ζώνες , οπως συμβαινει την τελευταία περιοδο στην περιοχή των Ιμιων .
Ειναι πασιφανές , σε ολους τους επαΐοντες , οτι η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να «αντιληφθει" , να " διαβασει" έγκαιρα και σωστά τις κινήσεις και τις προθέσεις των Τούρκων, το βραδι της 18ης Φεβρουαρίου , δεν μπόρεσε να εκτιμήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και το συσχετισμό δυνάμεων που είχαν διαμορφωθεί στην περιοχή των Ιμιων ,την δεδομένη χρονική στιγμη ,για να ενισχύσει την ελληνική παρουσία , με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι προσχεδιασθεισες απο τους Τούρκους προϋποθέσεις για την δημιουργια τετελεσμένων γεγονότων στην περιοχή των Ιμιων και μάλιστα με σοβαρο κίνδυνο να εχουμε και παλι ανθρώπινες απώλειες .
Ειναι φανερό οτι κανένα απο τα θεσμικά όργανα δεν συγκληθηκαν πριν το "πολεμικο συμβάν" , οταν η κριση ηταν σε εξέλιξη , αλλα και αμεσως μετα , στο όνομα της στρατηγικής του κατευνασμού και οχι της αποτροπης , στο όνομα της " αποφασιστικότητας "........ Ειναι γεγονός οτι δεν πρεπει να νιώθουμε "υπερήφανοι " για την κατάληξη του " πολεμικού επεισοδίου " στην θαλασσια περιοχή των Ιμιων και μαλιστα εντός των χωρικών μας υδάτων ......
Η βασική επιδίωξη της Τουρκίας ηταν και ειναι να προκαλέσει θερμό επεισόδιο και μετά να ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα να συρθει στο τραπέζι των διαπραγματευσεων . Αν συμβεί αυτό, η Τουρκία θα έχει πετύχει τον στρατηγικό της στόχο που επιδιώκει εδώ και δεκαετίες. Διότι σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων ή και σε ένα διεθνές δικαστήριο, η Ελλάδα έχει μόνο να χάσει , διοτι δεν διεκδικεί τιποτε ενω η Τουρκια διεκδικεί τα παντα ....Συνιστά ασυγχώρητη αφέλεια, αν η Χωρα μας εκτιμά, ότι οι ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ ή η ανύπαρκτη (διπλωματικά και στρατιωτικά) Ε.Ε., θα στηρίξουν οπωσδήποτε την Ελλάδα, αν η Τουρκία επιχειρήσει να προσβάλει την ελληνική κυριαρχία . Για αυτο απαιτειται , εστω και τωρα ,εστω και την τελευταία ωρα επι πλεον ενίσχυση της αποτρεπτικής δυνατότητας της χωρας . Μια αποτροπη που πρεπει να στηριζεται στην αξιοπιστία και να ειναι περισσότερο εμφανής , πιστευτή και δυναμική .
Πρακτικά και σε πρωτο χρονο ειναι Εθνικη αναγκη , ειναι χρεος όλων των Πολιτικων Δυναμεων , να ομονοήσουν και να συμφωνήσουν να προχωρήσουμε σε αύξηση της στρατιωτικής Θητείας , για αμεση αύξηση της επάνδρωσης των εμπρος Σχηματισμών και εκπαίδευσης της εφεδρείας . Μια αύξηση που ειναι επιθυμία όλων των στρατιωτικών ηγεσιών , που ομως δεν υιοθετείται απο την εκάστοτε πολιτικη ηγεσια για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους , χωρις να λαμβάνει υπόψη τις επιχειρησιακές απαιτησεις των Ενοπλων Δυναμεων και τις υφιστάμενες απειλές εναντιον της Εθνικης κυριαρχίας μας .
Παράλληλα θα πρέπει να διατεθούν οι ανάλογες πιστωσεις για την αύξηση της διαθεσιμότητας των οπλικών μας συστημάτων και την επιχειρησιακη ετοιμοτητα των Ενοπλων Δυναμεων . Εαν δεν υπαρχουν αυτες οι πιστώσεις , τοτε δεν ειναι ντροπή να δημιουργησουμε ενα Ταμείο Εθνικης Αμυνας και να απευθυνθούμε και παλι στον λαο μας να συνεισφέρει για την Εθνικη μας Αμυνα για τις Ενοπλες Δυναμεις , για την Πατριδα . Να ειστε βέβαιοι οτι άπαντες θα συνεισφέρουν οι πλούσιοι , οι φτωχοι , η ομογένεια , η εκκλησία . Εθνικοί Ευεργέτες υπαρχουν και σημερα αρκεί να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθηκες και σημερα υπαρχει το ανάλογο πατριωτικό κλίμα στην Πατριδα μας ,στο Εθνος μας.
Οι ΕΔ συνιστούν την τελευταία «γραμμή άμυνας» του έθνους και της κοινωνίας. Τίποτε δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν υπάρχει ασφάλεια και ειρήνη, η οποία βεβαίως δεν εξασφαλίζεται με δηλώσεις, κραυγές, συνθήματα και ιδεοληψίες ,αλλά με επιτυχημένη στρατηγική αποτροπής την οποια μονο αποτελεσματικές ΕΔ μπορούν να εγγυηθούν και με ειλικρινείς και αποτελεσματικές συμμαχίες με αλλα κράτη
Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ , ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ , ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΙΜΙΑ .....Αρθρο μου , που δημοσιεύθηκε στον έγκριτο ιστότοπο Militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

loading...