Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ το EUROGROUP! Έρχεται πόνος...

Ακόμη ένα Eurogroup που είχε ως βασικό του θέμα, τελικά, την Ελλάδα. Όπως αναμενόταν βρέθηκε η χρυσή τομή για την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, ακόμα και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Σε απλά ελληνικά μας έστησαν και μας πυροβόλησαν.
Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών των κρατών μελών της ευρωζώνης, ο πρόεδρος του Eurogroup κος Ντάισεμπλουμ τόνισε πως στόχος είναι η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων το συντομότερο δυνατό και είπε πως τα μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ (3,6 δισ. ευρώ) θα ληφθούν σπαστά, το 1% το 2019 και το υπόλοιπο 1% το 2020.
«Έχουμε μια συμφωνία για μεταρρυθμίσεις και χρονοδιάγραμμα (σ.σ. για το ελληνικό πρόγραμμα). Τα τεχνικά κλιμάκια επιστρέφουν το ταχύτερο δυνατόν» δήλωσε εισαγωγικά στη συνέντευξη Τύπου ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Eurogroup.
Και στη συνέχεια, τα μεγάλα ζητήματα έχουν κλείσει, «απομένουν κάποιες λεπτομέρειες, γι αυτό και θα προχωρήσουμε πολύ πιο γρήγορα», από εδώ και πέρα, τόνισε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.
VOICENEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

loading...