Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Ηχηρό ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Με συντριπτική πλειοψηφία (607 ψήφους υπέρ από όλες τις πτέρυγες, 7 ψήφους κατά και 18 αποχές) το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε το ψήφισμα με το οποίο ζητείται από την Άγκυρα να προχωρήσει στην άμεση αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν κρατούμενοι στην Αδριανούπολη.

Στο σκεπτικό του ψηφίσματος, πέρα από τις αναφορές σε πραγματικά περιστατικά (όπως, για παράδειγμα, ότι ο υπολοχαγός και ο λοχίας έχασαν το δρόμο τους), τονίζεται ότι οι δύο Έλληνες κρατούνται για περισσότερο από έναν μήνα χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, ώστε να γνωρίζουν γιατί κατηγορούνται.

Οι ευρωβουλευτές καλούν τις τουρκικές Αρχές να ολοκληρώσουν σύντομα τη δικαστική διαδικασία και να σεβαστούν πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αυτά καθιερώνονται από το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης της Γενεύης. Επιπλέον καλούν το Συμβούλιο, την Κομισιόν, την Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης και όλα τα κράτη-μέλη να δείξουν αλληλεγγύη στην Ελλάδα και να θέσουν το θέμα στους Τούρκους ηγέτες.

Σύμφωνα με το ψήφισμα ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου θα πρέπει να προωθήσει το αίτημα, μεταξύ άλλων, και στο ΝΑΤΟ.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

loading...