Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Ο Τούρκος ΥΠΕΘΑ απαντά στον Αποστολάκη: Θα προστατεύσουμε τη «γαλάζια πατρίδα» μας

  • Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ την περίοδο που ήταν αρχηγός ΓΕΕΘΑ (φωτ.: EPA / Sedat Suna)
«Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε» είπε χθες ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης κατά τη συνάντηση που είχε με διπλωματικούς συντάκτες, μια φράση που φαίνεται ότι προκάλεσε αναταράξεις στην Άγκυρα μιας και ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε ότι αυτή είναι η κόκκινη γραμμή της Αθήνας.
Τη δυσαρέσκεια της Τουρκίας ανέλαβε να μεταφέρει ο υπουργός Άμυνας και πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος μίλησε για τη «γαλάζια πατρίδα».
«Έχουμε λάβει τα μέτρα μας προκειμένου να μην επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο», απάντησε ο Τούρκος υπουργός, και συνέχισε: «Κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να προστατεύσουμε τη “γαλάζια πατρίδα” μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα της χώρας και του λαού μας».
Αν και τόνισε ότι η Άγκυρα είναι υπέρ της ειρήνης και των σχέσεων καλής γειτονίας, εντούτοις στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσει από τα δικαιώματα του λαού της Τουρκικής Δημοκρατίας και της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».
Συνεχείς παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά
Εκτός από τον Χουλουσί Ακάρ, που έδωσε τον τόνο, η Τουρκία «επιστράτευσε» και τα F-16 της που από χθες κάνουν συνεχείς παραβιάσεις του FIR Αθηνών. Σήμερα στις 10:43 ζεύγος μαχητικών πέταξε πάνω από τις Οινούσσες σε ύψος 25.000 ποδιών.
Ο τουρκικός σχηματισμός πέταξε πάλι πάνω από το νησί στο ίδιο ύψος στις 10:48 και στις 10:59.
Στο μεσοδιάστημα ο σχηματισμός διασπάστηκε: Στις 10:51 το ένα τουρκικό F-16 πέταξε πάνω από τις Οινούσσες σε ύψος 25.000 ποδιών και το δεύτερο πέταξε πάνω από την Παναγιά επίσης στο ίδιο ύψος. Τα F-16 βγήκαν από FIR Αθηνών στις 11:00.
Υπενθυμίζεται ότι στις 8:43 ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών πέταξε πάνω από το Καστελόριζο σε ύψος 4.000 ποδιών. Πάνω από το Καστελόριζο πέταξε στις 11:23 και άλλο ζεύγος μαχητικών που δεν κατέθεσε σχέδιο πτήσης, ενώ στις 11:31 ήταν πάνω από τη Ρω σε ύψος 30.000 ποδιών.​
Καμμένος: Οι πιλότοι μας αναχαιτίζουν τους Τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες
Λίγο πριν από τις τουρκικές παραβιάζεις πάνω από το Καστελόριζο από τη Μεγίστη απογειώθηκε ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και οι αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΝ που διανυκτέρευσαν στο νησί.
«Σήμερα, όπως κάθε ημέρα, οι πιλότοι της ΠΑ αναχαιτίζουν αποτελεσματικά τους Τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες», έγραψε ο Πάνος Καμμένος στο Twitter αναρτώντας βίντεο με πλάνα μέσα από το ελικόπτερο που τον μετέφερε στη Ρόδο.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

loading...